Az Enneagram egy személyiségtipológia, mely 9 típust különböztet meg. Népszerűségének titka, hogy nem csak leírja, jellemzi a különböző típusok legrejtettebb motivációt és szándékait, hanem kitágítja a látásmódot, új célokat, irányokat mutat. 

Az emberek nem csak önmaguk és mások megismerésére, megértésére törekednek, hanem szeretnének változni és jobbá tenni az életüket és kapcsolataikat. Az Enneagram rávilágít a bennünk működő hajtóerőkre, törekvésekre, megfogalmaz együttműködési irányelveket, kezelési stratégiákat és felhívja a figyelmünket a lehetséges csapdákra és az előttünk álló fejlődési útra. 

Manapság, amikor az önismereti utak tömkelege zúdul ránk, nagyon nehéz egy letisztult, korrekt és átlátható módszert találni. Az Enneagram egy folyamat, mely bennünk zajlik, egy út, mely elvisz a teljességhez és a belső egyensúlyhoz. Az átalakulás eszköze, mely itt és most mindannyiunk számára elérhető. 

Feliratkozom az Enneagram hírlevélre és letöltöm az ingyenes anyagot!

Az Enneagramról

Az Enneagram egy ősrégi tan, melyet a mai kor ismét felfedezett és sikeresen alkalmaz. Modern tudományossággal írja le adottságainkat, működésünket, késztetéseinket és félelmeinket. Azt tanítja, hogy kilenc féle “karakter” avagy személyiség-típus létezik, és minden ember, besorolható valamelyikbe! Az Enneagram számokat használ a karakterek megkülönböztetésére 1-9-ig. Minden karakternek egyedi a motivációja, stresszreakciója, szükséglete, kommunikációs stílusa, kapcsolódási igénye, erőssége és a fejlődési útja. Hidd el, Te is egy karakter vagy a kilencből!

1

A Tökéletes

célorientált, elvhű és perfekcionista

2

A Segítő

nagyvonalú, nyíltszívű, birtokló és másoknak örömet szerző

3

A Sikeres

eredményes, alkalmazkodó, céltudatos és fontos számára az image

4

A Romantikus művész

kifejező, drámai, önmagával elfoglalt és érzékeny

5

A Kutató

éles megfigyelő, újító, titkolózó, alapos és kíváncsi

6

A Kérdező

megnyerő, felelősségteljes, lelkiismeretes és gyanakvó

7

A Kalandozó

spontán, sokoldalú, élvhajhász és szétszórt

8

A Harcias

önbizalommal teli, határozott és tettrekész

9

A Békítő

fogékony, jelenléte megnyugtató, szívélyes és konfliktuskerülő

Hogy dolgozhatunk együtt?

I. Enneagram alaptanfolyam

Megismerkedsz saját és mások karakterének rejtett működési mintáival, motivációival, hogyan tudsz másokkal kommunikálni és együttműködni. Rálátsz saját magad és mások erősségeire és kihívásaira,é a közös munka és tapasztalás által, pedig sokkal mélyebb és élményszerűbb lesz a tudásod.

II. Enneagram – integráció és dezintegráció

Elmélyíted a tudásodat, újabb eszközöket és kulcsokat kapsz saját magadhoz és másokhoz. A megszerzett tudást készség szintre emelheted. Ezen kívül találkozol társakkal, akik már ismerik ezt a rendszert. Az együtt tanulásban sok öröm és megtartó, lelkesítő erő van.

III. Enneagram – tévesztési csapdák és belső parancsok

Amikor felismered saját karakteredet ámulatba fog ejteni, hogy mennyire pontos képet ad rólad! Rengeteg „aha” – élményed lesz, amint a párodat, rokonaidat, barátaidat és ismerőseidet is elkezded az új szemüvegen keresztül látni!

IV. Párkapcsolati Enneagram

Az Enneagram nem csak abban segít, hogy megtaláld a számodra megfelelő társat, hanem abban is támogat, hogyan lehet egyszerűen és könnyedén kialakítani egy harmonikus, és gyümölcsöző kapcsolatot. Ez a tudás minden más emberi kapcsolatodban is az előnyödre válik, legyen szó családról, munkáról, vásárlásról, tanulásról, ismerkedésről, barátságról, bármilyen emberi kapcsolatról.

Személyes konzultáció

Személyre szabottan foglalkozunk veled és az életeddel. Megvizsgáljuk az ismétlődő mintákat, elakadásokat, és új megoldásokat és perspektívákat hozunk be. Ahogy változik a viszonyod önmagad felé, úgy változik a környezeted viszonya is feléd. Itt lehetőséged van csak magadra figyelni, és pontosan azzal a személyes témával foglalkozni, mellyel szeretnél. Amit kérek: elköteleződést és kitartást leginkább saját magad felé!

Enneagram cégeknek

Az Enneagram sokkal több, mint egy személyiség modell. A segítségével rendkívül hatékonyan lehet feltárni a különböző közösségi- és csoportdinamikákat. A vezetők kezében, pedig egy egyedülállóan eredményes motivációs eszköz, mely segít a kommunikációban és együttműködésben.

Cégek akikkel együtt dolgoztunk

Antalné Bartha Andrea

Hiszek benne, hogy csak az a mélység, és az a bölcsesség, amit mi magunk elértünk, az tud másokhoz is eljutni. Sok féle módszerrel és rendszerrel ismerkedtem meg, mert különbözőek vagyunk és mindenkihez más út vezet, de a kincs és az érték ott rejlik mindannyiunkban.

Mit mondanak mások

„Ritkán látni előadót ilyen természetességgel és hitelességgel áradva tanítani. Minden résztvevő azt érezte, hogy teljes figyelmet kap. Oldott, szabad légkört teremtett, olyan volt, mintha régi barátok között lettem volna. Ezen kívül hálás vagyok a sok-sok tudásért és felismerésért, amit kaptam ebben a két napban.”

“Azt kaptam leginkább, hogy mindegy milyen karakter az ember, az Enneagram segítségével mindig van lehetőség integrálódni, fejlődni, és ezt bármely életkorban. Nincs félresikerült, elrontott vagy elveszett ember! Nincs kilátástalanság! A számtalan lehetőség ott van előttünk, csak meg kell ragadni. Ebben segített nekem leginkább az Enneagram!”

„Önmagam feltérképezése, megértése mellett örömmel tapasztaltam, hogy a tanfolyam módot adott arra is, hogy megismerjem, megértsem, átérezzem mások sorsát, problémáit, kérdéseit, és ezáltal kerüljek közelebb az emberi létezés sokszínűségéhez, bonyolultságához és misztériumához. Mivel emberekkel dolgozom nap, mint nap, ezért már tisztán látom, hogyan fogja segíteni a munkámat ez a rendszer. Köszönöm!”

„Évek óta rossz viszonyban voltam a testvéremmel: folyamatosan harcoltunk, én mélyen lenéztem őt, míg ő elzárkózott tőlem és közben szenvedett. A tanfolyam által megismertem a saját és a testvérem mozgatórugóit, motivációnkat és szükségleteinket. Hazamentem és olyan szemmel tudtam rátekinteni, mint még soha. Azóta nagyon jó viszonyt ápolunk,és remélem, ő is eljut erre a tanfolyamra és megkapja azt a segítséget, amit én is.”