IV. Enneagram a párkapcsolatban

A harmonikus kapcsolatok titkai

Dátum: 2021. november 7. (vasárnap), 9:00-16:00

Helyszín:

Márk Center

Teréz krt. 46. 3-ik em.

1068 Budapest

Ára: 15 000,-

A tanfolyam a Napfényes Tanfolyamok szervezésében zajlik.

“Amikor fel tudod adni azt a képet amilyennek lenned kellene, akkor végre szerelmes lehetsz abba, aki most vagy.”
Russ Hudson

Az Enneagram az egyik legnagyobb segítség önmagunk és mások megértésében, kapcsolataink feltérképezésében. Egy pontos iránytű a másik szívéhez! Kapcsolataink adják a legtöbb örömöt, és egyben a legtöbb nehézséget is az életben. Legyen az személyes kapcsolat vagy munka kapcsolat, viszonyaink minősége óriási hatással vannak mindennapjainkra, önbizalmunkra és karrierünkre. Igen, gyakran irritálnak mások még akkor is, ha évek óta közelről ismerjük őket. Az is sokszor előfordul, hogy egyesek nem értik azt, amit teszünk, szándékainkat vagy motivációnkat, és ez különféle problémákat okoz.

Mit fogsz tanulni az Enneagram Párkapcsolati workshopon?

  • azt, hogy a másik embert mi és hogyan mozgatja
  • kivel hogyan kell, vagy épp hogyan nem szabad beszélgetni, ismerkedni
  • kapsz egy térképet a párkapcsolathoz, legyen az illető nő vagy férfi, fiatal vagy érettebb
  • egy adott helyzetben mit kell tenned, hogyan kell reagálnod.

Az Enneagram nem csak abban segít, hogy megtaláld a számodra megfelelő társat, hanem abban is támogat, hogyan lehet egyszerűen és könnyedén kialakítani egy harmonikus, és gyümölcsöző kapcsolatot. Ez a tudás minden más emberi kapcsolatodban is az előnyödre válik, legyen szó családról, munkáról, ismerkedésről, barátságról vagy bármilyen emberi kapcsolatról.

“Fontos hangsúlyozni azt, hogy miben vagyunk különbözőek. A sok szenvedés, amit kapcsolatainkban megtapasztalunk abból ered, hogy vakok vagyunk a másik nézőpontjára.”  Helen Palmer

Minél jobban ismerjük magunkat és másokat, annál harmonikusabb és gyümölcsözőbb kapcsolatokat tudunk éltetni.

A tanfolyamon kis- és nagycsoportban dolgozunk. Egymás együttérző figyelme és támogatása által sokkal mélyebb változásokra vagyunk képesek, mint egyéni munkában. Ezt már az első részen is megtapasztalhattad.

Az által, hogy az összes résztvevő ismeri a saját karakterét, lehetővé válik, hogy olyan célirányos gyakorlatokat végezzünk – a saját karakterre fókuszálva – amelyek rendkívüli módon segítik, hogy ráláss a kapcsolataid mintáira, tudatosan lépj és változz.

A PÁRKAPCSOLATI ENNEAGRAM részvételének előfeltétele az ENNEAGRAM Alaptanfolyam elvégzése vagy az Enneagram rendszerének alapfokú ismerete.

Tematika

  • A 9 karakter gyermekkori kötődési mintája, ami visszaköszön a párkapcsolatban.
  • A karakterek egymásra gyakorolt hatása a kapcsolatokban.
  • Hogyan tudod erősíteni az egyes karaktereket.
  • Hogyan kell bánni az egyes típusokkal – saját és mások szükségleteinek a felismerése.
  • Kommunikációs és együttélési stratégiák

Mit mondanak mások

“Azt hittem az alap két napos tanfolyamon mindent kiveséztünk. Hát nem. Újabb nézőpontok és a remekül használható praktikus gyakorlatok lassan, de biztosan beépülnek mindennapjaimba. Munkámban sok emberrel dolgozom, egyre tudatosabban. Ehhez nagyszerű kulcs az Enneagram.”

“Nekem a haladó tanfolyam azért volt kimondottan hasznos, mert az alaptanfolyamon megszerzett, majd szabadidőmben elmélyített tudást szilárdította meg, illetve elsimította az esetleges félreértelmezéseket is a fejemben. Kimondottan jó volt úgy beülni a csoportba, hogy mindenki már képben volt, és nem az alapokat kellett magyarázni, hanem a tanultakat alkalmazni .”

“Az Enneagram Haladó tanfolyam számomra maga a megvilágosodás volt. Felismertem árnyoldalam és segítséget kaptam annak kezelésére. Szinte ilyesztően pontos képet adott a gyenge pontjaimról, azok hatásáról az életemben. Egyben eszközt is ahhoz, hogy felismerjem ismétlődő, szinte ösztönösen elkövetett “hibáimat”, amelyeket így egyre többször tudok elkerülni. Ez a tanfolyam választ ad arra a kérdésre, hogy mit is kezdjünk az Enneagram alaptanfolyamon szerzett tudásunkkal, hogyan használjuk az életünkben az ott megtanultakat. Az önismeretben mérföldkőnek mondhatom azt a szuper hangulatú napot. Mindenkinek csak ajánlani tudom!”

“Élveztem minden percét a tanfolyamnak. Kicsit megint közelebb kerültem magamhoz és nagyobb megértéssel lettem mások iránt. Megértettem, hogy lehetek az ,aki valóban vagyok, vállalhatom, megélhetem, sőt fejlődhetek benne, és most már azt is tudom, hogyan és milyen irányban. És ami még fantasztikus, hogy jobban megértem és elfogadom a párom. Ezáltal sokkal harmonikusabb a párkapcsolatom.”

Dátum: 2021 november 7. (vasárnap), 9:00-16:00

Helyszín:

Márk Center

Teréz krt. 46. 3-ik em.

1068 Budapest

Ára: 15 000,-

A tanfolyam a Napfényes Tanfolyamok szervezésében zajlik.